dissabte, 20 de juliol del 2013

Prisciputas (part 3 i definitiva): Per tenir opinió, Vanguardia Dossier.

Per tancar el tema, els neerlandesos tenen alguna cosa a dir i opinar sobre el tema de la prostitució al seu país. De fet, els holandesos tenen opinió sobre quasi qualsevol cosa existent, tinguin o no idea del que estan parlant, bàsicament com fa Pilar Rahola. Però això és un tema del qual ja parlarem més endavant, però ara toca centrar-nos en aquest tema que tanquem en aquest post.

Resulta que anar pel mon preguntat a la gent què en pensen de la prostitució pot provocar tota mena de reaccions: riures nerviosos, cares d'incomprensió, tics accentuats en un ull, una fugida precipitada o un debat escalfadíssim sobre les llibertats humanes i els seus límits. Tot plegat sempre acaba amb un mateix intentant justificar el seu interès sobre la materia i la posterior rialla dels interlocutors. Però una cosa si que he notat, i és que sempre després de donar-te la seva opinió, els neerlandesos sempre et pregunten pel que en penses tu. No tinc clar si és perquè després et jutjaran en petit comité o és que realment tenen un interès en el que els hi puguis dir. Quan em pregunten sempre dic que tinc un passat molt terbol, així els dono alguna cosa per xafardejar.

Tot i així el resultat de cada conversa és bastant semblant a la resta. La opinió generalitzada és que als Països Baixos les persones son lliures de fer el que vulguin sempre i quan no afectin al bon funcionament de la societat i del país en general. Un sentiment utòpic que quasi quasi tenen integrat al seu ADN, com l'alçada descomunal i la capacitat de pronunciar paraules impossibles. Tot i així no interpreten la prostitució com un problema o com amínim no ho veuen com una amenaça. Consideren que no deixa de ser un negoci extremadament antic i que existeix avui en dia perquè hi ha gent disposada a seguir pagant per aquests serveis.



Tampoc ho veuen com un problema de salut pública ni una amenaça a la higiene de les ciutats perquè son conscients que el govern posa a disposició de la prostitució centenars de serveis sanitaris i informatius. Tot i així tenen clar que no existeix un control real i exhaustiu sobre la prostitució, així com tampoc controlen el contingut real dn carn dels Frikandel.

Quan preguntes sobre les prostitutes llavors les opinions son més variades. Uns pensen que son directament esclaves sexuals i que estan obligades a exercir la prostitució per les mafies i les xarxes d'esclavatge; alguns altres creuen que una bona part de les prostitutes escullen aquesta pràctica amb llibertat i que només s'hi veuen forçades per la necessitat de sobreviure. Concretament una persona em va dir que les prostitutes son noies autònomes, molt treballadores, emprenedores i que per un trauma infantil acaben exercint aquest negoci. Basicament com els informàtics, que sempre ens acabem prostituïnt.

Tot i així les opinions no sempre es poden generalitzar a nivell de tot el país. Hi ha grups religiosos que veuen la prostitució com un negoci diabòlic que distribueix petits packs de temptació i luxuria a domicili. També hi ha grups feministes que consideren la prostitució com un negoci masclista que exten el domini phalocratic sobre les dones dèbils i les obliguen a exercir la prostitució per a benefici dels homes. Bé, la dita diu que les opinions son com el forat del cul, tothom en teu un i sempre ens pensem que el dels altre fa pudor.

Això sembla ja La Vanguardia Dossier, analisi per tenir opinió. Analitzem les claus del conflicte hispano-italo-argentí i descobrim els diferents punts de vista sobre una de les crisis identitaries més cruentes del plantea. Qui és més pesat? A quin dispararies abans que s'acostes a la teva xicota? Tot això i més a Vanguardia Dossier. Diumenge al teu quiosc.

Res més.

Petons com sharknados


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada